Literatura

herbata i Ty (wiersz)

Yaro

ciepły wieczór ubrany w niebo 

letni powiew aksamitnego wiatru 

delikatnie poruszył koronki sukienki 


w kawiarni cisza z kadzidełek szary dym 

zapach świec z bladym światłem 

rzuca się cień w indyjski styl 


pijemy herbatę o smaku spalonej ziemi 

lekka odpływam z każdym łykiem 

jestem obok a jednak daleko w myślach 

gorąco piasku Sahary w ustach goryczki smak 


gwiazdy w oczach, patrzysz szczerze 

nie do wiary zakochani piją herbatę 

tylko tlen co pozwala unieść się słowom 

każdy dźwięk każdy łyk zbliża ciepło dłoni 


spójrz czas pozwolił by razem być 

toczyć się po życia kres z każdym łykiem 

więcej chcę poznawać cię, doznać zaufania 


razem pić herbatę delikatną dotykać dłoń

ponieść się refleksji odpocząć jak się da

 


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 2 kwietnia 2023, 12:27
Jak zwykle +- Masz specyficzny styl- nie słuchaj...
Yaro
Yaro 2 kwietnia 2023, 12:47
Mam taki styl i takim pozostanie. Dziękuję za odwiedziny:)
Marek Kierus
Marek Kierus 11 kwietnia 2023, 22:21
Masz swój styl i dobrze i tak trzymaj...
Wiesława
Wiesława 13 kwietnia 2023, 20:41
Z Twoich wierszy ten jest najlepszy - gratuluję :-) Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę samych pozytywnych emocji w sercu, bo mają dobry wpływ na Twój styl :-)
Yaro
Yaro 14 kwietnia 2023, 16:31
Dziękuje Konradzie dziękuję Marku i Tobie Wiesławo wasze komentarze są budujące i dają kopa.

Z wierszami jest jak z loterią jedna wygrana na milion.

Pozdrawiam serdecznie:)
przysłano: 2 kwietnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca