Literatura

ostatnie pożegnanie (wiersz)

Yaro

umarł i nie wstanie

nie pójdzie do pracy nie zrobisz mu śniadania

nie pocałuje na pożegnanie nie będzie powitania

umarł i nie żyje

 

 

jeszcze ciepły a już dzielą skórę

ten weźmie rusztowanie drugi przyczepkę

 

wdowie zostanie walka o ogień

pusta lodówka głodna córka

ścian przed przyszłością nie do pokonania

pomocy z żadnej ze stron czterech

oczy zaczerwienione przeciera

 

nie wierzy rodzina lepsza niż koroniarze

 

ubolewanie mokre chusteczki

parę groszy na znicz i księdzu za modlitwę

 

kochana rodzinka ma swoje sprawy

też ubolewa przed obrazami

nie zadaje pytań co z wami

 

pomoc ustna

jak przypomną sobie o czymś co by zagrabić

przyjadą wezmą za półdarmo za nic

lub pożyczą na wieczne oddanie

zmiłuj się człowieku nad sobą

co ty masz z głową

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca