Plaster

Marcin Wróblewski

Plaster


stąpaj powoli 

uważnie badając każdy załom 

pod nogami tak aby broń Boże… 

 

najmniejszy ból konsultuj z lekarzem 

i regularnie się badaj bo nie daj Bóg… 

 

suplementuj dietę 

a jedz tylko gotowane i na Boga 

 

wysypiaj się to prawie tak ważne 

jak miłość – życie i śmierć 

 

trenuj codziennie 

niech ciała zazdroszczą ci bogowie 

choć oni przecież nic nie robią… 

 

unikaj toksycznych ludzi 

nie mają w sercu Boga 

 

……………….. 

 

ptaki zabijają się o szyby 

dlatego że widzą w nich niebo

Oceń ten tekst
Marcin Wróblewski
Marcin Wróblewski
Wiersz · 4 kwietnia 2023
anonim