Wiosenne loty

Irena Świerżyńska

Kwiaty motyle

i pszczoła się budzi do lotu

 

nektar pobiera

przyroda dobry duch wnosi.

 

Dary przyniesie - nakarmi

napoi człowieka

i ptaki

 

jest - po coś 

 

nigdy nie szuka złego

czasami się broni

 

i żądło w obronie  własnej przystawi.

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 kwietnia 2023
anonim