Do Znajomego

Wiesława

 

Ojcu swemu przekleństwo wybaczyłeś,

ale aura tego zła jeszcze w umyśle działa.

Piętna tego świadomie nigdy nie zmyłeś,

z wiarą w ich siłę, związana wina mała.

 

Przesiąknięty bardzo złymi słowami ojca,

wiarą w ich skuteczność, dałeś im życie.

Gdybyś wiedział jaką Moc posiada Trójca,

nie trwałbyś na granicy życia, w niebycie.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 13 kwietnia 2023
anonim