okiem zimy

Marcin Strugalski

Niedziela: marzec, miejskie parki.

Niedziela: i nasze herbaty,

które roznoszą nas po mieście.


Widziałem wiele cudownych chwil,

które przemilczałaś, jak to ty.

Poznałem zimę okiem lata.


Myślę, że wszystko się nada,

co zbuduje się tutaj, między,

i coś wyrośnie za oraz przed.


Reszta, która pojawi się po

zostanie na naszej ulicy

być może śladem ze spaceru.


Wieczornym spojrzeniem ze szczytu

ratajskiego wysokościowca,

którym się pocałowaliśmy.

 

Marcin Strugalski
Marcin Strugalski
Wiersz · 15 kwietnia 2023
anonim