Wiosna przychodzi cicha jak myśl,
rozchyla zimowych kurtyn,
otwiera serca na nowe życie,
i przynosi ze sobą świt.
Śpiew ptaków i szelest liści,
zapach kwitnących kwiatów w powietrzu,
łagodna ciepła na policzkach,
i słońce świeci jak na nowo.
Wiosna to czas na przemiany,
na rozwój i odkrywanie,
na ożywienie zamarłych serc,
i wyjście z ciemności do światła.
Wiosna to czas nadziei i miłości,
kiedy wszystko zaczyna rosnąć,
i nowe życie zaczyna się rozwijać,
jak ziarna siane w ziemi.
Tak cieszmy się wiosną i radością,
którą nam przynosi ta pora roku,
niech ona w nas budzi nadzieję,
i rozświetla nasze serca na nowo.