zaciśnięty pierścionek

Sercem Ku Wiośnie

o czym złym myślisz Człowiecze
dokąd wiara cię zaniesie
gdy w pałacu twym wyznali
godność swą pochowali
zagubiony pierścionek krąży w lesie 
po owocach w Internecie wniesie
któż poezji namacalnie dziś wędruje
przypuszczalnie zafunduje
czy miarą się go nosić będzie
gdy kłuje wszędzie 
zaciśnięty pierścionek nim ubędzie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 21 kwietnia 2023
anonim
  • Andrzej
    Trzeba mysleć , nie jest łatwo , jednak tajemnica wzbudza nastrój niesamowitości .

    · Zgłoś · 1 rok temu