Oj - te miary

Irena Świerżyńska

Nikt nie zmierzy drugiej głowy

ile tam się kręci

widzisz

ciut

 

i trochę - może

 

czasem do połowy

 

nie pojmujesz - jak  to gra

jak wiruje cicho sza

 

ile było...

 

Na krawędzi  -  zawsze pędzi  cała masa 

mocnych - Ja

i pycha z dumą trzyma.

 

ile masz

a -  co  ty wiesz...

 

 

           

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 kwietnia 2023
anonim