Naszość

abc

Kopczyku kopczyku

zakopany w grobiku chłopczyku

jak pies przez grabarzy

a jakbyś tak zmartwychwstał

jeszcze raz przyszedł do swoich

a swoi by cię przyjęli

i wszedłbyś na salony

w sukni ślubnej w kreacji scenicznej

Ralpha Kamińskiego

a nie turkucia podjadka

z Choroszczy

poeci i poetki by przyklękli

i się pochylili smyrali czule

Liżąc zadek

abc
abc
Wiersz · 24 kwietnia 2023
anonim