Symbol męki zachodzące
Słońce krzyż i krzyk
Golgota czaszka obok czaszki
śmiech w ciemnościach płacz
węże oślizgłe w cierniach na głowie
krople potu jak rzeki suche
ciemna twarz oczy jasne
niebo z napuchłą kulą
jak krew krew i ciało
woda i chleb
skowyt
INRI
człowiek-krzyż
INRI
ofiara
INRI
rozdarte niebo
krzyk którego nie było
Eloi Eloi lama sabachtani
jest
kolor krwi o poranku
trzy gwoździe
nic więcej
tylko cały świat
na klęczkach
zresztą kim w ogóle jesteś żeby wypisywać podobne bzdury -czasem byś schowała wibrator gdzieindziej
dobranoc;p