małe okienko na świat

Sercem Ku Wiośnie

ciebie mi brak, w dostatek brać
co letnim popołudniem nagrywać piosenki
jak za dawnych lat
i ciebie mi brak, jak popielniczki smak

tobie mi żal, przeźroczyste lampiony
wodniste ciała dwa
przebarwionych tatuaży
rozsypanych po pokoju ciepłych tac
rozkochanych niczym malowniczy dach
po brzegi roześmianych ław
kamiennych szlaków,
rozgniewanych ptaków
co pędzi nocny lir

pośpiechów odrywanych, zakropionych wierszy
trudem odmłodzonych...

gdy liście szumią wokół nas
jak pościeli traw

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 29 kwietnia 2023
anonim