Literatura

Strach (wiersz)

Kacper


 Póki jestem.
 Ratuj mnie.
 Nim zatracę się na dobre.
 Sięgnij głęboko.
 Wyrwij go wraz z korzeniem. 
 Rozkwitający kwiat został przelany.
 Jego moc jest duża.
 Trzymam go póki mi starczy sił.
 Walczę.
 Szarpie.
 To nic nie daje.
 Jest silniejszy.
 Jest sprytniejszy.
 Wie gdzie uderzyć.
 Planuje.
 Bawi się ofiarą.

 Kradnie moją istotę. 
 Nie umiem być.
 Zwykle być.
 Żyć.
 Nie umiem być oparciem.
 Czyimś wytchnieniem.
 Wsparciem.
 Ja odpływam.
 Gdzieś w ocean.
 Puszczony wolno statek.
 Czekający na ostatni sztorm.
 Ten statek tonie.
 Ja jestem kapitanem.

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 kwietnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca