Współczesny obrazek

Konrad Koper

W mieście stoi krzywa wieża,

na niej wisi zegar.

 

Obok niej przystanął gołąb,

niżej rosną kwiaty.

 

Podchodzę bliżej – widzę i prostuję :

rośliny są sztuczne,

a ptak jest kukłą.

 

Czaru dodaje zbliżający się cień.

Przypomina człowieka.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 kwietnia 2023
anonim