Z honorem na tacy...

Irena Świerżyńska

Chmury  błękit podzielą

bywa -  pomruk przyniosą

 

odpłyną

i dalej jasność.

 

Na ziemi gruz trzyma się długo

w sercu zostaje na zawsze

 

dwa różne światy

wszystkim jednakie

 

tylko...

zamożny czasem zapłaci

 

a - w duszy

biednej

 

sam  -  honor się świeci...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 maja 2023
anonim