królewskie loty

Irena Świerżyńska

materiał był i baśnie też

tylko zabrakło ogniwa

 

miłość  gdzieś tam

 

bliskość na boku i obok serce rozdarte

burzy się burzy

 

myśli

splątane

 

kłębek już pusty 

szarpane nici nie leczą ran

 

blizny zostały...

 

pani już śpi -duszę błękit przykryje

przytuli

 

a  pan dalej pan  -od teraz

koronę 

trzyma

 

                                        4 maja 2023r

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 maja 2023
anonim