Niezależność

Enturiarium Minuk

to szepce oddech wśród milionów oddechów
nocnych
spokojnie

 

a to zza stalowej linii szeptanie
ten głos bez człowieka
należy bez wątpienia do diabła w człowieku

 

silniejsza jest pajęczyna linii jedwabnych
nocnych koszul
zależność
a także linia stalowa
armata
również zależność

 

są jeszcze linie szklane zależności
lustra
i betonowe linie
mury
utrzymują w czaszkach braterski porządek

 

silniejsze

 

niźli szept samotny
jedyny przynajmniej po horyzont
linia płócienna która żegluje
poprzez stężałą toń sprzeczności
wygnanie

Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 4 maja 2023
anonim