Majowa ironia

Czy pamiętasz tamten wieczór?
Ten wiosenny, ten majowy..
Ten, w którym świat dla nas nie istniał..
Ten, w którym byłeś Ty, byłam ja..
Ten kiedy jeszcze mówiliśmy "my"..
Pamiętasz to zachmurzone niebo?
Dla nas tak wyjątkowe
Bez przesadnego bajkowego klimatu Hollywoodzkich filmów
Śmialiśmy się z dzisiaj, gardziliśmy wczoraj… jutro nie istniało
I tylko wtedy nie pomyślałam, że odejdziesz z księżycem..
Że Twoja przemiana w wilkołaka przychodzi z promieniami słońca..
Że Ty tak gardzący światem Disneya i przekoloryzowanych romansów historiami
Z lodowatym spojrzeniem powiesz, że „ ta bajka” się kończy..

Oceń ten tekst
poetyckinaukowiec
poetyckinaukowiec
Wiersz · 8 maja 2023
anonim
  • Mithril
    ...italiki tzw. kursywy używa się, gdy w zamiarze jest użycie cudzej wypowiedzi, tytułu filmu czy publikacji itp. Dlatego pytam: z czego to cytat(?)

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • poetyckinaukowiec
    Nie rozumiem...

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • Mithril
    ...z czego to "cytat"?

    · Zgłoś · 1 rok temu