Literatura

Majowa ironia (wiersz)

poetyckinaukowiec

Czy pamiętasz tamten wieczór?
Ten wiosenny, ten majowy..
Ten, w którym świat dla nas nie istniał..
Ten, w którym byłeś Ty, byłam ja..
Ten kiedy jeszcze mówiliśmy "my"..
Pamiętasz to zachmurzone niebo?
Dla nas tak wyjątkowe
Bez przesadnego bajkowego klimatu Hollywoodzkich filmów
Śmialiśmy się z dzisiaj, gardziliśmy wczoraj… jutro nie istniało
I tylko wtedy nie pomyślałam, że odejdziesz z księżycem..
Że Twoja przemiana w wilkołaka przychodzi z promieniami słońca..
Że Ty tak gardzący światem Disneya i przekoloryzowanych romansów historiami
Z lodowatym spojrzeniem powiesz, że „ ta bajka” się kończy..


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 maja 2023, 18:20
...z czego to "cytat"?
9 maja 2023, 19:22
Nie rozumiem...
Mithril
Mithril 9 maja 2023, 21:55
...italiki tzw. kursywy używa się, gdy w zamiarze jest użycie cudzej wypowiedzi, tytułu filmu czy publikacji itp. Dlatego pytam: z czego to cytat(?)
przysłano: 8 maja 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca