Literatura

wystrój się na pogrzeb (wiersz)

Yaro

Stroję się jak w radiowe piątki listą przebojów

telepatycznie szukaj mnie po peronach

szukam ciebie gdzieś po eterze pośród

atomów tyle w nas wody tlenu

wystarczy by razem być i tak jest

zegarki odmierzają sekundy by razem dzisiaj

 

myśli jak dźwięk błądząc po mojej skórze

w głowie zdjęcia obraz, że to właśnie już

jesteśmy sami tylko nasz dotyk, nie na portalu

wymieniam słowa tyle do powiedzenia

pomieszczenie wypełnia lukę dymiące kadzidełko

 

moim oczkiem w głowie pozostaną oczy, które tęskniły

jak moje teksty są dobre do szuflady,

w której trzymam pamiętnik księżniczko,

że nie tylko jesteś całym światem

i tak zostanie diamentem w oczach chłopca,

za sklepem za sztukę umiera

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 10 maja 2023, 21:39
Zakręcony !!
przysłano: 9 maja 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca