Obraz

Błażej Karmelita

Paradą luster w takt marsza krocząc

ferii barw harmonią wypełniając przestrzeń

uwiódł mnie grą świateł i cieni

obraz

oto ja

słońcu mdło, przy mnie pierzchnie światło dnia

staję I pozwalam tak przez moment chłonąć się

nie na długo

choć uwiecznić mnie chciałby

nieroztropny on

poświęcić mu mogę ledwie chwilę

tyle innych jeszcze miejsc, tyle spojrzeń

wieki czeka

 

Błażej Karmelita
Błażej Karmelita
Wiersz · 16 maja 2023
anonim