Moc tęsknoty

Wiesława

 

 

Z tęsknoty za tobą myśli szaleją,

tworząc w wyobraźni

surrealistyczne scenariusze.

Bosa biegnę do ciebie

słysząc w oddali twój radosny śmiech,

unoszący się dźwiękami srebrzystymi,

aż po horyzont nieba.

Jeszcze raz bardzo głodnym ciałem

chłonę twoje słowa,

wyszeptywane zmysłowo

przy jękach rozkoszy.

Wspomnienie po brzegi wypełnia mnie tobą

tak bardzo, że nie potrafię już być sobą.

Odwzajemniona miłość połączyła nas

mostem najskrytszych marzeń.

Splątane głębokimi pragnieniami dusze

wirują w jedności przestrzeni,

zanurzając się całkowicie

w bezkresnym błogostanie

Miłości.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 17 maja 2023
anonim