Literatura

Moc tęsknoty (wiersz)

Wiesława

 

 

Z tęsknoty za tobą myśli szaleją,

tworząc w wyobraźni

surrealistyczne scenariusze.

Bosa biegnę do ciebie

słysząc w oddali twój radosny śmiech,

unoszący się dźwiękami srebrzystymi,

aż po horyzont nieba.

Jeszcze raz bardzo głodnym ciałem

chłonę twoje słowa,

wyszeptywane zmysłowo

przy jękach rozkoszy.

Wspomnienie po brzegi wypełnia mnie tobą

tak bardzo, że nie potrafię już być sobą.

Odwzajemniona miłość połączyła nas

mostem najskrytszych marzeń.

Splątane głębokimi pragnieniami dusze

wirują w jedności przestrzeni,

zanurzając się całkowicie

w bezkresnym błogostanie

Miłości.

 


wyśmienity 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 19 maja 2023, 14:06
Piękny i zatrzymał.
Wiesława
Wiesława 19 maja 2023, 15:39
Dziękuję Konradzie i serdecznie pozdrawiam :-)
przysłano: 17 maja 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca