jak pięknie tak
na skrzydłach odwagi własnej
ziemi pożegnanie jak obietnicę wyszeptać
i jak ptak najzwyczajniej odlecieć
jak pięknie tak, ręką dotykając nieba
jak spełnienia własnych marzeń - lecieć
myśli Dedal
jak strasznie
tak się nagle w stronę ziemi odwrócić
z wizją piękna, które się tam ukaże
zamiast tego, w oczach śmierć
i krzyk oszalały: Ikarze!