scena ostatnia: z nieba spada Ikar,
w tle leci (najprawdopodobniej) I’m still standing Eltona Johna.
gdy się spada trzeba bardzo uważać na skrzydła
takie ładne różnokolorowe i z brokatem
szyte przecież na miarę do tej jednej jedynej sceny
upadku
Ikar spada wreszcie, potem jak gdyby nigdy nic wstaje
i zapala papierosa (Malboro Gold).
mam nadzieję że to mój ostatni
i że tym razem będzie skuteczny
dość już mam wzlotów przelotów
niechętnych spojrzeń pełnych zazdrości
ludzi nieznających marzeń i snów niewiedzących
co to wolność a pragnących wolności
pytajcie mnie najlepiej o nic a już na pewno
nie o to czy gdybym mógł poleciałbym znowu
dopala papierosa, niedopałek wyrzuca na ziemię,
odchodzi.
gdybym mógł nie poleciałbym nigdy
ale tego rzecz jasna
nie powiesz nikomu
wzloty przeloty Ikara - kto by pomyślał, że i on ma już dość