Tak to grało...

Irena Świerżyńska

To wielcy  państwo 

pamiętasz  -  ten ton

 

stołki wysokie  - teorii moc 

i szorstkie loty za płotem

 

i pieprz na talerzu

dopiecze

czasami

 

masz być potulny cichy i mały

i kłaniaj się w pas

 

był taki czas...

 

tam  - gdzieś daleko  za ścianą 

za lasem - jest tyle klasy

dobroci 

 

a  tu  - pycha się pcha

 

i niesie - cha, cha

od Sasa  do Lasa

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 22 maja 2023
anonim