Literatura

Ptaki (wiersz)

Igor Marynowski

Ptaki ze mną rozmawiają

W swym ćwierkaniu melodią

Opowiadają mi o niebie

O chmurach, gwiazdach i jak lecą

 

Śpiewają mi o wolności i radości

O unoszeniu się wysoko i byciu złośliwym

Szeptają tajemnice wiatru

O burzach, tęczach i gdzie byli

 

Ptaki ze mną rozmawiają

A ja słucham z zachwytem

Sprawiają, że się uśmiecham i zastanawiam dlaczego

Nie mogę dołączyć do nich w locie?


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 maja 2023 (historia)

Inne teksty autora

Las i Smok
Igor Marynowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca