Gdzieś za progiem...

Irena Świerżyńska

Wyskoczyło

nowe

świeże - zło

 

nie...  

 

tu i tam za ścianą  

było - głośne  gorzkie

spadaj

 

czy w zasieku kolec ostry

duszę gniecie

życie

gasi

 

tyle tego na tym świecie

 

nie pisz - zostaw

brudzisz

myśli

 

szkoda czasu

płacze papier ściętych drzew...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 czerwca 2023
anonim