Wyskoczyło
nowe
świeże - zło
nie...
tu i tam za ścianą
było - głośne gorzkie
spadaj
czy w zasieku kolec ostry
duszę gniecie
życie
gasi
tyle tego na tym świecie
nie pisz - zostaw
brudzisz
myśli
szkoda czasu
płacze papier ściętych drzew...