Efekt domina

Magdalena Antolak

Kim jesteś przyjacielu?

Nie wiem kim jestem, gdyż nie znam się wcale.

Zmuszony przez ludzi do wiecznej ułudy,

Stwarzania pozorów, bycia zwyczajnym..

Pod presją społeczną, by być ,,normalnym''

Odgrywam rolę na castingu do życia 

Idąc tak długo szlakiem przetartym, 

Nie poznam się wcale. 

Nie znając ni siebie, ni ciebie bracie

Kryjąc co czuję i czego chcę 

Tworzę pozory tego co pragniesz, 

A ty jak głupiec ślepo tam brniesz.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Magdalena Antolak
Magdalena Antolak
Wiersz · 4 czerwca 2023
anonim