Literatura

Efekt domina (wiersz)

Magdalena Antolak

Kim jesteś przyjacielu?

Nie wiem kim jestem, gdyż nie znam się wcale.

Zmuszony przez ludzi do wiecznej ułudy,

Stwarzania pozorów, bycia zwyczajnym..

Pod presją społeczną, by być ,,normalnym''

Odgrywam rolę na castingu do życia 

Idąc tak długo szlakiem przetartym, 

Nie poznam się wcale. 

Nie znając ni siebie, ni ciebie bracie

Kryjąc co czuję i czego chcę 

Tworzę pozory tego co pragniesz, 

A ty jak głupiec ślepo tam brniesz.

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 czerwca 2023 (historia)

Inne teksty autora

Kochać?
Magdalena Antolak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca