Kochać?

Magdalena Antolak

Nie mogę cię znieść!

Nie chce cię widzieć, lecz czekam aż wrócisz.

Nie chcę cię słyszeć, lecz słucham co mówisz.

Nie chcę cię czuć, lecz szukam dotyku.

Nie chcę cię znać, lecz jesteś w mym życiu. 

Nie wiem co gorsze..

Twoja obecność, a może jej brak? 

Czemu tak ciężko cię kochać? 

Czemu tak trudno zapomnieć o tobie?

Zostawiasz za sobą emocjonalny wrak, 

miłości i wspomnień o sobie. 

 

 

 

 

Magdalena Antolak
Magdalena Antolak
Wiersz · 4 czerwca 2023
anonim