utajona
niewidoczna wielka trwoga
zaplątana w bure szmaty
w potarganej duszy graty
wciąż - ukryty kąt nadpruty
ono - trawić
musi...
myśli
może
jutro ranne błysną zorze
nie pokaże
nie przestawi
w ciemnej kuchni - raj się marzy...