tylko całuj

Yaro

całuj mnie biologia puls chemia

rozbierz na pierwiastki z tablicy Mendelejewa

wyznacz współrzędne z geograficznego punktu widzenia

siłą napędową prawo dynamiki Newtona

mów ładnie zdaniami polskim językiem

Mickiewiczem, Stachurą

francuskimi znad mostu w Avinioą

miłość jest muzyką im więcej się słucha

tym bardziej zanurzony po uszy, po pas i szyję

Vivaldi, Bach odrobinę Mozarta

w końcu czuję, że żyję w pełnym blasku

na łąkach wśród kwiatów niezapominajek

pośród zapachu tataraku

chowamy się przed oczami wścibskich sąsiadów

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 10 czerwca 2023
anonim