,, w życiu istnieją rzeczy
o które warto walczyć do utraty tchu,,
cytat widnieje na rogu ściany szpitalnej
ktoś miał tupet zrobić
w tej właśnie sali
oddział na którym leżą astmatycy
,,walczyć o każdy oddech do utraty życia,,
pomyślałam a kobieta leżąca obok
jakby czytała mi w myślach
przytaknęła niewerbalnie
czasami a nawet często
bycie filozofem
bywa drogą przez pandemonium
szufladkowi ludzie
bardziej podobni do awatarów
mają lepiej w tej kwestii
a nasza kwestia ?
jak trzymać się serca
kiedy chce się siłą wyrwać jakby traciło dech?
Klaudia Gasztold