Literatura

punk-życie (wiersz)

Yaro

 

najlepsze dziewczyny mego serca 

zniknęły wraz ze znikającym zmrokiem 

pędzące gwiazdy na niebie 

pędzące myśli młodych organizmów 

 

byliśmy młodzi, to nic nie szkodzi 

woda sodowa uderza do głowy 

moje zimne ręce pieściły te noce 

mówiłaś mi ,że tylko ty i więcej nikt 

 

nadszedł czas egzekucji 

w dłoni jedynie przepustki 

jednostka wojskowa, ciężka szkoła 

życie stało się inne, pas i ciężkie buty 

 

byliśmy młodzi, to nic nie szkodzi 

woda sodowa uderza do głowy 

moje zimne ręce pieściły te noce 

mówiłaś mi ,że tylko ty i więcej nikt 

 

gdy życie pochwyciło przed ołtarz 

skończył się film o wolności 

mówiłem i ty, że tylko my 

ślubowanie, życie , dzieci, wychowanie

 


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 16 czerwca 2023, 04:22
No cóż takie życie .
Yaro
Yaro 20 czerwca 2023, 22:56
oczywiście
przysłano: 14 czerwca 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca