Bukiecik Kwiatów

Damian

Łatwiej jest włożyć.
Bukiecik kwiatów do wazonu,
niż wyrazić słowa
z pozoru tak proste 
A wciąż oczekują od nas więcej.
----
Tutaj trzeba w oczy, spojrzeć.
Poznać prawdziwe piękno 
które głęboko skryte
gdzieś za parawanem
i posłuchać co ważnego
Ma serce do powiedzenia.
----
Zawstydzam się i rumienię na policzku.
Nie pytam dlaczego.
Sam naprawdę nie wiem.
A taki silny i odważny byłem.
Teraz uległem skromnej miłości.
----
Autor wiersza 
Damian Moszek.

 

Damian
Damian
Wiersz · 15 czerwca 2023
anonim
  • Konrad Koper
    Liryczne przemyślenia...

    · Zgłoś · 1 rok
  • Mithril
    ...infantylna gadanina jest - "wiersza"? Brak.

    · Zgłoś · 1 rok
  • Andrzej
    Na końcu brak jednego wersu , w kazdej zwrotce jest po sześć , i tam by pasował mocny akcent i byłby ładny rytm . Oczywiście Nic mi do tego , to Twój wiersz . Całość super. Pozdrawiam .

    · Zgłoś · 1 rok