Szare myszy dziś na topie

Irena Świerżyńska

chodzi  -  gdzie

do szkoły

 

mierzy 

waży - świat filtruje

 

sito nosi...

 

w środku serce ciszą huczy

samo

 

nikt nie widzi

nikt nie słyszy  -  z boku stoi

 

dziś - duch niesie

 

kto ochroni

kto osłodzi

 

kto zamiecie

całe pole  szarej myszy...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 czerwca 2023
anonim