Słowa

Konrad Koper

Było szlachetne słowo

i był niezwykły wyraz.

 

Pierwsze nadmiernie

dbało o siebie.

I przybierało

poprawną formę…

 

Drugie walczyło,

było odmienne

i elastyczne…

 

Pierwsze wycofało się

ze swej grzeczności.

Drugie zawojowało

literacki świat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 czerwca 2023
anonim