ucznia - pytam
nastolatek - za dwa lata koniec szkoły
czy masz plan na życie - a może plany
co jest lepsze
kartka pełna i tekst pisany
a - może skoki
czy poduszka bez umiaru głowę tuli
i nic nie ćwiczy
co cię kręci - łap
zatrzymaj
i jak dalej - skąd grosz kapie
kto pomoże
czy pan inżynier z klasą
gestem - dobry wzór na tacę wrzuci
kto chce kumać - ten zobaczy
spoko
spoko - nie nakarmi
i nic nie uczy...
czerwiec 2023r