kiedyś

Lucky Person

kiedyś złożysz mnie z kawałków

które porozrzucałem idąc do ciebie

naszym 

stanę się całością lepszą mniej sobą

i wiecznym niezniszczalnym miastem

wtedy

nie dzisiaj jeszcze nie umiem

nie wiem czy jutro czy pojutrze

może

w tej przestrzeni jestem bez nocy

co nie wybacza i nie rozumie

siebie

ale kiedyś to wszystko co mi złożysz

przeznaczę na ciebie w dzień życie

oddam

wybaczę

i staniemy dumnie nad brzegiem

nowego nie pierwszego świata

gotowi

popełnić te same ścieżki

na których pogubimy

siebie

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 22 czerwca 2023
anonim