DRZEWO

Kacper Kowalski

Był sobie pewien podróżnik.

Idąc lasem napotkał malutkie drzewo.

Postanowił się nim zająć.

Przychodził codzienne i troszczył się o ten rygiel.

Tak przez kolejne 4 lata.

Wyrósł z niego potężny owocny jabłecznik.

A Podróżnik widział że było to dobre.

Później Podróżnik odpoczywał.

I opuścił jabłecznik.

Wyruszył szukać kolejnych roślinek jak ten jabłecznik.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 3 głosy
Kacper Kowalski
Kacper Kowalski
Wiersz · 23 czerwca 2023
anonim