Był sobie pewien podróżnik.
Idąc lasem napotkał malutkie drzewo.
Postanowił się nim zająć.
Przychodził codzienne i troszczył się o ten rygiel.
Tak przez kolejne 4 lata.
Wyrósł z niego potężny owocny jabłecznik.
A Podróżnik widział że było to dobre.
Później Podróżnik odpoczywał.
I opuścił jabłecznik.
Wyruszył szukać kolejnych roślinek jak ten jabłecznik.