Akademia Boża

Konrad Koper

Leżą:

wagi, miary, czasomierze, szkiełka powiększające…

i makiety ukazujące gwiazdy, planety, galaktyki…

 

Stoi również mechanizm astrologiczny.

 

Obok położono czarną księgę,

na okładce figuruje oko.

Podręcznik nie jest biblią.

 

W Bożej Akademii brałem naukę.

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 czerwca 2023
anonim