Zwyczajna obecność

JOANA G

Chciałabym
Wodzić wzrokiem za Tobą
W niepowtarzalnych chwilach zwyklej codziennosci.
Towarzyszyć ruchom bezcelowego majestatu krzątania.
Gdy serce twe poruszy nowy liść w doniczce.
I opuszkami palców zechcesz sprawdzić,
jaką formę przybiera teraz Życie. 
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
JOANA G
JOANA G
Wiersz · 25 czerwca 2023
anonim