Dni

Dni - wznoszą się ,

rozwirowane ,
przejęte,
rozkrzyczane,
niczym ptaki.

Nieraz spłoszone,
ciągle inne
i zawsze przejęte ważnością swych
odkryć....
Mają tak strasznie dużo do powiedzenia...

Tak strasznie dużo,
że nieraz nie mogą skończyć.
Przenoszą swą opowieść na jutro.
A jutro ,
jest
już
zupełnie inny dzień...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
jagangaj
jagangaj
Wiersz · 29 czerwca 2023
anonim