Są dwa dobra:
ciche, które widzi duch święty
i drugie na wzór światłości bożej.
Antychryst też jest łaskawy,
najchętniej tylko mówi dobrze.
Widząc swoją niedoskonałość,
zesłał węża.
Oplata się nieraz wokół ludzkiej aureoli,
zawłaszczając dobro.
Żal „świętych”.