Zemsta światła

Konrad Koper

Są dwa dobra:

ciche, które widzi duch święty

i drugie na wzór światłości bożej.

 

Antychryst też jest łaskawy,

najchętniej tylko mówi dobrze.

 

Widząc swoją niedoskonałość,

zesłał węża.

Oplata się nieraz wokół ludzkiej aureoli,

zawłaszczając dobro.

Żal „świętych”.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 lipca 2023
anonim