kołysanka w starym stylu

jagangaj

Kołysanka w starym stylu. :-)


Śpij piękny aniele
Słodka niespodzianko.
Wyśnij szczęścia wiele
Załóż snu ubranko...

A gdy popłyniesz we śnie
We śnie gdzieś daleko,
Kiedy ukochasz krasnalka
Za tęczową rzeką .
Kiedy z żabkami pogadasz
Obejmiesz niedźwiadka
Wtedy się obudzisz i przytulisz tatka.

Mój piękny aniele
Idź świetlistą drogą
Spotkaj samo dobro
I nie szukaj wrogów..

Gdy popłyniesz we śnie
We śnie gdzieś daleko,
Kiedy ukochasz krasnalka
Za tęczową rzeką .
Kiedy z żabkami pogadasz
Obejmiesz niedźwiadka
Wtedy się obudzisz i przytulisz tatka.

Odwiedź światy dalekie
Pozdrów elfa w lesie
Pogłaszcz jednorożca
Niech Cię w baśnie niesie.

I gdy popłyniesz we śnie
We śnie gdzieś daleko,
Kiedy ukochasz krasnalka
Za tęczową rzeką .
Kiedy z żabkami pogadasz
Obejmiesz niedźwiadka
Wtedy się obudzisz i przytulisz tatka.

 

 

jagangaj
jagangaj
Wiersz · 1 lipca 2023
anonim