z drugiej ławki...

Irena Świerżyńska

możesz być na topie

szybka zwinna z lotu

 

możesz być na pokaz

przyklejona z boku

 

możesz być wszechstronna

tylko w garniturze

wiedzę schować  - z tyłu

 

musisz

musisz

 

chcesz

wciąż filtrować progi

 

gdzieś - jeszcze  jest drabina

 

i po co - wyżej, wyżej...

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 lipca 2023
anonim